Преговори за всеобхватно споразумение за свободна търговия между Канбера и

...
Преговори за всеобхватно споразумение за свободна търговия между Канбера и
Коментари Харесай

Австралия и ЕС ще започнат преговори за свободна търговия

Преговори за всеобхватно съглашение за свободна търговия сред Канбера и Брюксел ще стартират идния месец, оповестиха през днешния ден еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом и министър председателят на Австралия Малкълм Търнбул, представени от ДПА.

" Във времена на провокации, е окуражително да забележим, че Австралия споделя нашия ангажимент за позитивна комерсиална стратегия и концепцията, че положителните търговски съглашения са победа и за двете страни ", сподели Малмстрьом на взаимна конференция в Канбера.

Преговорите ще се организират на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита за 50 милиарда $ върху китайския импорт, които бяха посрещнати бързо с реципрочни мита от Китай.

Европейски Съюз е измежду потърпевшите от решението на Тръмп да наложи вносни мита от 25 % за стоманата и 10 % за алуминия. Австралия беше освободена от митата, откакто одобри да ограничи размера на износа си за Съединени американски щати. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР