Преговори нито са започнати, нито са водени с втората политическа

...
Преговори нито са започнати, нито са водени с втората политическа
Коментари Харесай

Атанас Славов: „Демократична България“ не е започнала преговори с „Има такъв народ“

„ Преговори нито са стартирани, нито са водени с втората политическа мощ – „ ИТН “. Засега официални контакти не са реализирани, поддръжка не е потърсена за такова държавно управление. “ Това сподели пред БНР конституционалистът Атанас Славов, който ще бъде народен представител от „ Демократична България “. По думите му, в случай че бъде потърсена такава поддръжка и Има Такъв Народ реши да осъществя връчен мандат, следва „ Демократична България “ да вземе дефинитивно политическо решение. 
Дали вървим към служебно държавно управление, зависи от политическите сили в Народното събрание и дали те ще съумеят да реализират решение – било за държавно управление на малцинството, било за техническо държавно управление с стеснен мандат и избрани цели , акцентира Атанас Славов.

Конституцията не задава рамка дали консултациите по сформиране на кабинет, инициирани от президента, да бъдат форсирани или не, посочи той.

Министрите, определени за депутати, следва да положат клетва като народни представители, а по-късно да изоставен краткотрайно Народното събрание , като освободят местата си. За интервала, в който ще бъдат в оставка, само че не престават да реализират мандата си, те би трябвало да имат заместници в Народното събрание. Виждали сме креативен преобразувани или подценени конституционни процедури, само че с цел да се съблюдава буквата на Конституцията, решението е това , изясни Славов в предаването „ Преди всички “.

Трудно е да се дефинира какъв ще е интервалът на държавното управление в оставка, до момента в който се сформира ново държавно управление, той може да се окаже по-продължителен, добави Атанас Славов.

Относно отдръпването на определени за депутати претенденти, които освобождават местата си, Атанас Славов съобщи, че ЦИК не е орган по конституция, който да може да приключва мандати, това може да направи Народното събрание

„ Тук съгласно мен ЦИК е излязла отвън законовите си пълномощия, макар че това е към този момент наложена процедура. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР