Преговарящите за съставяне на правителство и за структурата на бъдещия

...
Преговарящите за съставяне на правителство и за структурата на бъдещия
Коментари Харесай

10 министерства за Продължаваме промяната, Нинова вицепремиер


Преговарящите за сформиране на държавно управление и за структурата на бъдещия съдружен кабинет са на финалната права, оповестиха за БНР източници от екипите на партиите.

Формулата за квотното систематизиране на министерства все още е 10-4-4-3.

Политическа партия ще има 10 позиции, дружно с министър председател Кирил Петков и двама вицепремиери - това са Асен Василев, който ще бъде и финансови министър, и Калина Константинова, която като зам.-министър ръководител ще дава отговор за административната промяна. Това название още не е дефинитивно конкретизирано.

За Политическа партия също така са и министерствата на образованието и Министерство на вътрешните работи, като там постовете си резервират надлежно Николай Денков и Бойко Рашков, на защитата - за момента номинация за този пост е служебният министър председател Стефан Янев.



И още - превоз, просвета и опазване на здравето. Министерство на стопанската система се разделя на две - едното ще е за напредък и нововъведения и ще бъде управлявано от Даниел Лорер, а другото- ще управлява държавните предприятия. То отива при Българска социалистическа партия и предлагането име към този миг е на Корнелия Нинова, която да е и вицепремиер. Левицата взема и министерствата на земеделието, туризма и обществена политика.

За Има Такъв Народ са избрани - Външно мниистерство, енергетика, и районно развиване, там любимец е някогашният народен представител от Република България Гроздан Караджов. От Има Такъв Народ още не са дали единодушие да имат вицепремиер.

За Демократична България са правораздаване, електронно ръководство и цифровизация, като и това наименование се прецизира, и екология, като министърът на екологията ще съвмествя и поста вицепремиер по климатичните промени. Номинирани за тези позиции са надлежно Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Борислав Сандов.

Разпределението на позициите и имената към момента не са дефинитивни, вероятни са промени в последния миг, показват източниците на БНР.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР