Преговарящи от страна на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел

...
Преговарящи от страна на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел
Коментари Харесай

Подновиха преговорите за съставяне на правителство в Германия

Преговарящи от страна на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Мартин Шулц възобновиха диалозите за намиране на компромисно решение в региона на опазването на здравето и трудовата политика, което съставлява последната спънка пред образуването на „ огромна коалиция “, съобщи „ Ройтерс “

Двете партии не съумяха да стигнат до съглашение в неделя, когато изтече наложения от тях период за възобновяване на обединението, която ръководи най-голямата европейска стопанска система от 2013 година насам. Въпреки това, представители на партиите обявиха, че е реализиран прогрес и че разликите сред тях могат да бъдат преодолени.

Председателят на парламентарната група на социалдемократите Андреа Налес увери, че всичко ще бъде наред, до момента в който нейния заместител Карл Лаутербах сподели, че възможностите за реализиране на договорка са петдесет на петдесет.

Германското издание „ Райнише пост " заяви, че Ангела Меркел, водачът на Християнсоциален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер и Мартин Шулц ще опитат да показват дефинитивно съдружно съглашение във вторник, цитирайки вътрешния график на социалдемократите.

„ Днес приключихме диалозите по европейските въпроси “, съобщи Шулц в обществените мрежи, като добави, че съглашението ще включва „ повече вложения, капиталов бюджет за еврозоната и завършек на строгите икономии “.

Партиите се договориха и за налагането на о-справедливо и по-ефикасно корпоративно данъчно облагане в Европа, което ще засегне софтуерните колоси Гугъл, Apple, Фейсбук и Amazon.

Шулц обаче подмина тематиката за трансформирането на Европейския механизъм за стабилност(ЕМС) в Европейски валутен фонд, планувано в съдружния проект, контрактуван на 12 януари.

Някои консерватори се притесняват, че спомагателната европейска интеграция ще бъде за сметка на немските данъкоплатци.

ГСДП сложиха европейските промени в центъра на своята предизборна акция, като дадоха обещание да работят за „ по-добра и по-справедлива Европа “, само че на изборите на 24 септември те получиха най-ниския си избор 1949 година насам.

Това сложи партията в съпротива, само че след неуспеха на обединението „ Ямайка " те започнаха нови договаряния с Ангела Меркел, от която те се надяват да завоюват отстъпки във сферата на вътрешната политика, които да им завоюват поддръжка измежду 443 000-те членове на партията, които имат последната дума по приемането на съдружното съглашение.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР