Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за

...
Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за
Коментари Харесай

Държавата с жест към изрядните фирми и търговци

 Преференции за компаниите, които употребяват регистриран в Национална агенция за приходите програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти (СУПТО), обмислят от приходната организация. Идеята е връщането на Данък добавена стойност на тези търговци да става автоматизирано - без инспекции и проверки, оповестява “Труд ", цитирайки свои източници.

С промени в Закона за Данък добавена стойност от министерството на финансите предложиха да отпаднат всички условия към софтуера за ръководство на продажбите, поради проблемите които имаха при осъществяването им някои браншове като туроператорите да вземем за пример. Но доста компании към този момент са вложили пари, изпълнили са условията и са записали софтуера си в Национална агенция за приходите. Затова концепцията е осъществяването на условията към софтуера за ръководство на продажбите да бъде по избор, а търговците, които го създадат, да употребяват преференции. В момента при връщането на Данък добавена стойност има няколко благоприятни условия. За безрисковите търговци, които дават отговор на избрани критерии, които са служебна загадка, Данък добавена стойност се връща автоматизирано след подаване на документите.

Във втория случай, който е и най-масовият, преди връщане на налога се прави инспекция дали всичко във компанията е изрядно. Третият вид е, в случай че има някакво подозрение да се направи проверка, която може да приключи с отвод от връщане на Данък добавена стойност. Идеята е търговците, които имат регистриран по всички правила програмен продукт за ръководство на продажбите, също като безрисковите търговци, да получават автоматизирано ДДС-то, единствено за броени дни след подаване на документите, без спомагателни инспекции и проверки.

Така, в случай че търговец направи ремонт в магазина си или купи съоръжение и има Данък добавена стойност за възобновяване, бързо и елементарно ще получи парите. Ако търговецът разшири активността си и купи новопостроен офис, магазин или склад също ще може да си върне ДДС-то без бавене и инспекции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР