Преекспонираме всички телеграми от Дубай. Какво носят на парче подхвърляни

...
Преекспонираме всички телеграми от Дубай. Какво носят на парче подхвърляни
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Толкова ли е важен клуб Левски, че по цял ден говорим за него

Преекспонираме всички телеграми от Дубай. Какво носят на парче подхвърляни вести от следствен човек? Това което се изнася са хвърчащи бележки и един смс-и, по остарял ченгесарски прийом. Това ли са новините на България? Ние би трябвало ли да се занимаваме с човек с 11 обвинявания. Толкова ли е значим клуб Левски, че от заран до вечер да се занимаваме с него. То и зад BTV стоят други ползи, за какво не се занимаваме с тях? Така водачът на НФСБ Валери Симеонов разяснява последните разкрития и кавги към Васил Божков и ФК Левски.
Не мисля, че сме имали по-успешен финансов министър от десетилетия, а за здравният министър Ананиев мога да дам доста добра оценка дотолкоз, че се преценява с рекомендациите на Щаба, на лекарите. В това отношение го приветствам, сподели още Валери Симеонов.
За държавните бензиностанции:
Има желязна логичност в тях. Ние всички сме пострадали от ненормално високите цени на горивата. Виждаме че работи картел в България и го споделям напряко. Трудно се открива това, само че като видите разлика от 1 стотинка сред бензиностанции, какво да си помислите. И маржът е сред 60-70 ст. Това е чиста облага. Над 80% от данъчните хранилища се държат от компанията на Валентин Златев. Това не е обикновено. Това основава спънка за конкуренцията. Пречи за преразпределянето на новите горива за другите компании, изясни Симеонов. Той по този начин и не отговори на въпроса обаче за какво това не е поправено с ефикасен надзор досега. Вместо това изясни - " появяването на индивид, който продава на по-ниски цени води до възстановителен развой на пазара "
За детските градини:
Не съм склонен значително с отварянето на детските градини от петък. Не нам до каква степен е дал позволение Щабът. Но тези хора ни преведоха през заболяването, и в този момент с лека ръка да вършат това. Българското общество обичайно живее с баба и дядо, които не можете да отделите. Има доста огромен риск. Надявам се да са добре премислени ограниченията, само че това са деца – тичат, прегръщат се. Така водачът на НФСБ Валери Симеонов разяснява отварянето на детските градини и ясли, които всеобщо ще стартират да одобряват деца от 26 май.
Моловете, фитнесите – друго е. В детските градини дали децата ще носят маски?, попита той. Децата са в ръцете на родителите си. Естествено, че няма да има тотална изолираност, само че виждаме по какъв начин са насядали по парковете. Страхувам се да не стане като в Швеция и Англия.
Промените свързани с туризма
ГЕРБ опорочава наша концепция за ваучерите, която ще бъде разисквана на бюджетна комисия през днешния ден. " Предоставянето на ваучери е много превратно променено от ГЕРБ посредством Медна Стоянова. Смятат, че даването на ваучери на държавни чиновници ще донесе щета, разяснява водачът на НФСБ.
А точно - държавните чиновници могат да употребяват с ваучери единствено базата на личното си ведомство. Как оказваме помощ на туризма тогава. Трябва да има обороти, акцентира Симеонов.
Мисля, че и в този момент има гласувани промени за туризма, които ще подкрепят сектора – една от тях е внезапното сваляне на цените на шезлонгите и чадърите. Една част, доста огромна, ще оферират това гратис. (Според министъра на туризма това са 15 плажа по Черноморието - бел.ред.), сподели още той.
За заведенията и заведенията за хранене
Намаляването на Данък добавена стойност е естествено разследване след рестриктивните мерки, които наложи страната. Заведенията бяха тотално затворени. Държавата дължи избран поклон, с цел да им даде старт стремително да проработят. Да не приказваме, че част от този отрасъл е част и от туризма. Сив бранш има на всички места. Въпрос на надзор е това браншът да бъде изсветлен, разяснява Симеонов. Факт е, че един отрасъл беше тотално унищожен – ресторантьорите. Да не забравяме и че мярката е краткотрайна. Все отново страната силово го затвори, разяснява още той.
Сега в случай че всички изискат? Нека желаят, страната би трябвало да балансира. Това е функционалността на страната да реши за кого да понижи ДДС-то, отговори Симеонов.
Не мисля, че решението беше взето поради боязън от митинги. Това е политическо решение. А и браншът сподели че е рационален, сподели, че търси разговор. Това предложение в действителност стартира от НФСБ със законопроект, който внесохме на 21 април, сподели още той.
Има проблем с българската общественост в Украйна:
Според Симеонов се обрисува сериозен проблем за българската общественост в Украйна. Там стартира административна промяна, която по думите на Симеонов се приготвя от 3 години. Първите стъпки са да се раздроби на 5 региона - громади, Болград.
" Там е най-голямата публично записана българска общественост – сред 200 и 450 000 индивида. От пустиня, те са трансформирали района в парадайс. И в продължение на 200 година те са живели плътно в региона Болград. Това е бил неразделен регион, а в този момент се чака той да се разцепи на 5 елементи – громади. Това ще бъде доста тежък удар върху цялата ни диаспора там, кометира Симеонов и продължи: " Това е административна промяна, която се готви в Украйна от 3 години. И се оказва, че ще стартира с българското малцинство, с цел да се обезличи болградската общественост. "
Имахме спогодба, през 2018 г с Порошенко, той пое задължения, акцентира още Симеонов.
" Аз като ръководител на комисията за другарство с Украйна съм подготвил декларация, която ще внеса Народно събрание, с която българският парламент ще изрази своето противоречие. А аз си слагам въпроса дали би трябвало да поддържаме Украйна към Европейски Съюз и НАТО. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР