Предявиха обвинение за длъжностно присвояване на управителя на Фондация Хелп

...
Предявиха обвинение за длъжностно присвояване на управителя на Фондация Хелп
Коментари Харесай

Управителят на HelpKarma отказа да дава обяснения на прокуратурата

Предявиха обвиняване за длъжностно заграбване на шефа на Фондация " Хелп Карма ".

К.К. се яви дружно с акредитиран бранител. Постановлението за привличане в качеството на обвинен му беше предявено от водещия следствието следовател след разяснение на правата му по Наказателно-процесуален кодекс.

При разпита на К. К. като обвинен той се е възползва от правото си да не дава пояснения.

Разследването по делото се води за финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от Фондацията.
 Обвиниха шефа на HelpKarma за финансови злоупотреби
Обвиниха шефа на HelpKarma за финансови злоупотреби

Запорирани са общо 8,6 млн. лв.

При извършеното огромно следствие е събран огромен по размер доказателствен материал, разпитани са десетки очевидци, назначени са данъчни проверки на юридически и свързани с тях физически лица, като част от проверките са завършени, а от други резултатите към момента се чака да бъдат предоставени на прокуратурата.

По стимулирани претенции на Софийската градска прокуратура съдът е позволил откриване на банкова загадка , както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на следствие документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертиза.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, казусът нашумя през ноември предходната година. Тогава се оказа, че за двете години, през които съществува, е набрала 21 милиона лв.. До хората в потребност обаче достигнали едвам към 13 млн. лв.. За сметка на това е открито, че заплатите на чиновниците на фондацията варират сред 40 000 лв. и 80 000 лв. на месец.
 Асоциацията на ПР организациите наблюдават проблема с HelpKarma
Асоциацията на ПР организациите наблюдават проблема с HelpKarma

Очакват проблема да не навреди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР