Предвидени са средства за разширение на ГКПП Калотина, очаква се

...
Предвидени са средства за разширение на ГКПП Калотина, очаква се
Коментари Харесай

Премиерът: Магистрала `Европа` и от Бургас до Мюнхен без светофар

Предвидени са средства за уголемение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", чака се усилване на тежкотоварния трафик през граничния пункт. 

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който инспектира началото на строителните действия по модернизацията на 17 км от първокласния път Драгоман – Сливница. В сектора ще бъде построено второ платно, а остарялото ще бъде реконструирано, с което правата ще стане с магистрален габарит. Той е част от автомагистрала „ Европа ", която ще свързва София с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ". 

Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на строителните работи е 2021 година, само че министър председателят Борисов прикани изпълнителите да завършат правата до края на 2020 година „ За Нова година - следващата година би трябвало вървят до Белград по автомагистрала. От Бургас като тръгнат - до Белград, Мюнхен, не би трябвало да има светофар ", съобщи министър-председателят. 

Трасето на Автомагистрала „ Европа " сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разграничено на три елементи. Строителството на първите два сектора включва рационализация на съществуващия първокачествен път I-8 сред Калотина и Сливница. Първият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " до Драгоман е с дължина 14,5 км, ще бъде финансиран от Механизъма за обвързвана Европа и националния бюджет. В края на 2018 година бе подписан контракт с изпълнителя на техническия план и строителство на обекта и следва подписването на контракта за строителен контрол. 

Строителните работа на междинния сектор от трасето сред Драгоман и Сливница стартира в този момент. Третият сектор от Сливница до връзката със Северната скоростна дъга е с дължина 16 км и ще минава по ново трасе. В момента се изготвя техническият план за правата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР