Предвид развитието на ситуацията в Шри Ланка и евентуалната вероятност

...
Предвид развитието на ситуацията в Шри Ланка и евентуалната вероятност
Коментари Харесай

МВнР препоръчва на българските граждани да не пътуват до Шри Ланка

Предвид развиването на обстановката в Шри Ланка и възможната възможност от нови терористични актове, Министерство на външните работи предизвестява още веднъж българските жители да не подхващат пътуване  до тази страна до нормализиране на ситуацията. За тези на територията на Шри Ланка се поучава да поддържат връзка с посолството в Делхи, с околните си и да изчакат обстановката да се възстановява, написа novini.bg.

``
реклама

По информация на българското посолство в Делхи през днешния ден на брифинг с ръководителите на дипломатически задачи в Коломбо министър-председателят на Шри Ланка Ранил Викремесингхе е посъветвал намиращите се в страната туристи да останат, само че е предложил тези, на които занапред следва да посетят страната да изчакат няколко дни, защото към момента не всички терористи са разкрити. Той е показал, че са разпознати 30 терористи, 9 атентатори-камикадзе, само че се допуска, че те са общо 50 и са вероятни още самоубийствени атентати.

Сред разпознатите досега задгранични жители, жертви на бомбените детонации в Шри Ланка на 21 април, няма български жители. Няма данни и за ранени български жители. По данни на задачата ни в Делхи е открит контакт с над 20 български жители, намиращи се на територията на Шри Ланка. Всички те са невредими след атентатите.

Българското посолство в Делхи е в непрекъснат контакт по линия на локалното консулско съдействие с посолствата на страните от Европейски Съюз в индийската столица, където се подава настояща информация от Коломбо. Посолството ни е в непрекъснат контакт и с хотели, и с лечебните заведения в Коломбо, където са настанени потърпевши при атентатите.

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да демонстрират нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При нужда или при изключителна обстановка българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, тел. в отвън работно време: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР