Предвид нарастващите разходи за живот на фона на кризата, възникнала

...
Предвид нарастващите разходи за живот на фона на кризата, възникнала
Коментари Харесай

The Mirror: Хората в Европа трябва да избират между отоплението и кучето

Предвид възходящите разноски за живот на фона на рецесията, зародила в Европа, британците са принудени да понижат разноските и да се откажат от доста познати и обичани неща. Съдбата на домашните любимци в доста английски фамилии също е застрашена.

Благотворителните организации за домашни любимци са обезпокоени от повишаването на позвъняванията от обезумели притежатели на кучета и котки, които към този момент не могат да си разрешат да отглеждат, написа английският таблоид The Mirror.

Адам Клоуз от The Trust сподели пред Sunday Mirror: „ Собствениците би трябвало да изберат защо да заплащат: отопление на домовете си, хранене на децата си или развъждане на куче. “

Това е тревожна картина, почувствана във всички благотворителни фондации в страната. Те са толкоз пренаселени, че се постанова да отхвърлят заслон за домашни любимци.

Г-н Клоуз споделя: „ Всички са изправени пред една и съща вълна от молби. “

Клеър Спаркс от вкъщи за кучета и котки Gables в Плимут добави: „ Обажданията, които получаваме, идват от ден на ден от хора, които в действителност не могат да си разрешат да отглеждат повече своите домашни любимци. “

Цената на храната за домашни любимци в Обединеното кралство е повишена с 20% по отношение на предходната година, което покачва разноските за владение на куче до £250 на месец, а ветеринарните сметки в този момент внезапно порастват.

London Cat and Dog House Battersea също регистрира 1200 запитвания през юни от притежатели, които желаят да предадат своите домашни любимци, което е с 30% повече от същия месец на 2021 година

Бен Паркър от Battersea описа: „ Фрейзър, четиригодишна домашна късокосместа котка, беше доведена в Battersea през юни от своя притежател с разрушено сърце, който беше изправен пред финансови затрудненияи към този момент не можеше да си разреши да го отглежда. Той се бореше да покрие ветеринарните разноски, в това число имунизации и лекувания против паразити.

Фрейзър е доста отзивчива котка без поведенчески или здравословни проблеми и явно е била добре обгрижвана от притежателя си. “

Фондациите одобряват до 200 животни седмично. В момента има незабавна потребност от „ приемни родители “, които да могат да ги посещават, до момента в който на домашните любимци не бъдат открити непрекъснати домове с любящи стопани.

Друг печален факт, с който британците трябваше да се сблъскат, беше ограничаването на водата.

На фона на рисково високите температури на въздуха това лято равнището на водата в реките и водоемите внезапно спадна.

А като прибавим към това и повишаването на електрическата енергия, картината става изцяло мрачна.

Британците се поучават да следват рекомендациите на фирмите за запазване на водата.

Ofwat Water Regulator: „ Ако е допустимо, вземете душ вместо вана. Петминутен душ ще понижи на половина потреблението на вода. Изчакайте, до момента в който вашата пералня или съдомиялна машина се зареди изцяло, преди да я употребявате. "

Thames Water: „ Пестете вода, като стартирате вашата пералня единствено когато е изцяло заредена “.

Anglian Water: „ Използвайте цялото свободно пространство в съдомиялната, преди да я включите. “

Дори в чайника се предлага да се налива по-малко вода.

Според метеорологичните прогнози във Англия се чакат температурни максимуми от +35 градуса C и вероятно по-висока.

Нашият коментар: Докато качеството на живот се утежнява основно заради възходящите цени на храните и комуналните услуги, Обединеното кралство интензивно поддържа войната в Украйна, като постоянно хвърля дърва в огъня на тази война. И британците ще търпят без душ и домашни любимци.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР