Предвид начина, по който Covid-19 се разпространява експоненциално, конвенционалният подход

...
Предвид начина, по който Covid-19 се разпространява експоненциално, конвенционалният подход
Коментари Харесай

Тайван разработи скрийнинг платформа за диагностика, базирана на изкуствен интелект

Предвид метода, по който Covid-19 се популяризира експоненциално, стандартният метод чрез рентгенови фотоси и RT-PCR тестване не е в положение да реализира 100%-ова акуратност на диагнозата, нужна за „ равнене на кривата “. Тайванската изследователска организация употребява научните и софтуерни запаси на страната, с цел да създаде решения, основани на изкуствен интелект, посредством които доста да форсира този развой. Вече са получени запитвания от Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати, които са самобитно самопризнание за постигнатото.

Работейки в тясно съдействие с тайванския Център за надзор на болесттите и водещи медицински институции, Taiwan Al Lab създаде скрийнинг платформа „ SARS-CoV-2 Classifier “, основана на изкуствен интелект. Платформата е проектирана да употребява рентгенови фотоси на гръден панер, с цел да се дефинира дали лицата имат пневмония, а след дали са инфектирани с Covid-19.

Въз основа на резултатите досега, новата платформа е в положение да реализира 89% акуратност при идентифициране на неповторими признаци на ковид, измежду които белодробна фиброза, в границите на 2 до 5 дни преди слагането на формалната диагноза. В духа на „ Тайван може да помогне “, понастоящем Taiwan AI Lab приема интернационалните поръчки и предлага безвъзмезден достъп до платформата. Само в страната към този момент тя бива интензивно употребена от 4 медицински центъра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР