Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

...
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица
Коментари Харесай

От 10 март НАП е готова с данъчните ни декларации

Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица ще бъдат налични в портала за е-услуги на Националната организация за приходите на 10 март 2020 година Всеки ползвател на личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф ще получи достъп до към този момент въведените данни за приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем за парцели, отдадени чартърен на юридически лица и дотации, изплатени на аграрни производители.

Издаването на ПИК е гратис и може да бъде поискано от всеки офис на Национална агенция за приходите в страната, без значение дали е този по непрекъснат адрес на съответния жител. До момента са издадени над 700 000 лични кода, като в последните дни има забележителен спомагателен интерес, допълват от приходната администрация.

Данните, които работодателите изпращат за платените от тях през предходната година заплати, възнаграждения и други приходи на физически лица би трябвало да бъдат изпратени по електронен път в Национална агенция за приходите до среднощ на 28.02.2020 година До момента в Национална агенция за приходите са подадени над 400 000 информации за изплатени приходи. При отхвърлени данни заради открити неточности в информацията работодателите имат 7 дневен период за промяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР