Предварителните наблюдения ни показват, че партията, която в най-голяма степен

...
Предварителните наблюдения ни показват, че партията, която в най-голяма степен
Коментари Харесай

"Алфа рисърч": Слави ще загуби доста проценти, ако се стигне до нови избори

„ Предварителните наблюдения ни демонстрират, че партията, която в най-голяма степен се държа в прорез с предстоящото парламентарно държание – Има Такъв Народ, бележи известна наклонност към спад. Останалите партии на митинга по-скоро задържат и може би имат лек спад. Единствено Българска социалистическа партия има лек растеж “, това сподели пред bTV социологът от „ Алфа рисърч “ Боряна Димитрова.

Тя посочи, че това са доста предварителни данни.

Агенцията ще направи ново изследване на електоралните настройки при започване на септември.

„ Първата политическа мощ се опита по един силов и безпардонен метод да наложи своето държавно управление, своя метод на деяние, своето виждане за правене на политика на останалите политически сили “, разяснява Димитрова.

По думите ѝ това е била офанзива против парламентаризма.

Според нея шансът да се сформира постоянно държавно управление с третия мандат е доста дребен – към 1%, само че е значимо партиите да покажат допустим метод на водене на политика.

„ В обстановка на безпорядък и неустановеност могат нещата да бъдат разменени противоположно. Може да има най-неочаквани резултати върху електоралното държание – както за парламентарни, по този начин и за президентските избори “, предизвести социологът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР