Предупреждение за използване на всички необходими мерки за гаранция на

...
Предупреждение за използване на всички необходими мерки за гаранция на
Коментари Харесай

Китай отправи предупреждение към САЩ, Тръмп с нов икономически ход

Предупреждение за потребление на " всички нужни ограничения за гаранция на своя суверенитет " насочи Китай, във връзка прекосяването на американски бомбандировачи до Южнокитайско море.
Вчера CNN заяви, че два стратегически B-52 бомбардировача на Съединени американски щати, ситуирани на остров Гуам в Тихия океан, са прелетяли до оспорваната област в Южнокитайско море.
" Китай ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да подсигурява своя суверенитет и сигурност в Южнокитайско море, гласи известие на министерството на външните работи на азиатската страна, представено от ТАСС.
" Островите в Южнокитайско море са част от Китай и ще вземем нужните ограничения, с цел да подсигуряваме нашия суверенитет, сигурност и законни ползи ", разяснява представителят на министерството по отношение на дейностите на американските военновъздушни сили в Южнокитайско море.
" Китай почита свободата на корабоплаването и аеронавтиката, в случай че страните работят в сходство с интернационалното право. В същото време ние се противопоставяме на някои страни, които я употребяват като предлог за подкопаване на суверенитета на районния мир и непоклатимост ", разяснява китайският посланик.
Американското командване на военновъздушните сили в Тихия океан дефинира прелитането към островите като " елементарен подготвителен полет, провеждан в сходство с интернационалното право ".
Същевременно, Съединените щати оповестиха проектите си да изоставен 144-годишната Всемирна пощенска спогодба, съобщи BBC. Според администрацията в Белия дом, тя изкривява конкуренцията на международния пазар и облагодетелства Китай, позволявайки му да доставя артикули по целия свят на доста ниски цени.
Пощенският съюз е основан през 1874 година в Берн и има статут на интернационална организация в системата на Организация на обединените нации, профилирана в региона на пощенските услуги. Конвенцията, подписана от 192-те страни членки на съюза, дефинира по-ниски цени за доставка на интернационалните колета, които идват от разрастващите се страни. Първоначалната концепция е с този режим да бъдат подкрепени по-бедните страни.
Съединени американски щати обаче се на мнение, че актуалните регулации слагат американския бизнес в неизгодна позиция. Процедурата по излизане от конвенцията може да отнеме най-малко една година, само че администрацията в Белия дом се надява, че няма да се стигне до овакантяване, в случай че бъдат контрактувани по-добри условия.
Тръмп упорства конвенцията да позволи на страните сами да дефинират цените на пратките с тегло под 2 кг. В момента те имат това право единствено за по-големите пакети.
Глобалният напредък на онлайн търговията докара до фрапантен растеж на дребните колета, които се транспортират от пощенските оператори. Американските компании настояват, че изпращането на една стока от един американски град до различен може да коства по-скъпо от доставката й от Китай до Съединени американски щати.
Изчисленията на американските представители демонстрират, че занижаването на цените на интернационалните колета коства на американския бизнес към 300 млн. $ годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР