Предупреждавайки за системните рискове за американската икономика, свързани с изменението

...
Предупреждавайки за системните рискове за американската икономика, свързани с изменението
Коментари Харесай

Белият дом обяви план за справяне с рисковете от климатичните промени

Предупреждавайки за " систематичните опасности " за американската стопанска система, свързани с изменението на климата, Белият дом разгласи в петък атака на цялото държавно управление за понижаване на уязвимостта, заяви Агенция Франс Прес.

Според американски публични лица тактиката ще стартира да се приспособява към изменящата се среда и ще понижи финансовите вреди от рисковите метеорологични условия, които все по-често предизвикват вреди на домове и предприятия, както и нарушават доставките.
 Организация на обединените нации: Глад, климатични промени и спорове оформят съвършената стихия Организация на обединените нации: Глад, климатични промени и спорове оформят " съвършената стихия "
Една мощна композиция от апетит, изменение на климата и провокирани от индивида спорове основава " съвършена стихия ". Това предизвести ръково...

Политиките варират от стандартите за ипотечни заеми до политиките за държавните поръчки и разпоредбите, регулиращи пенсионните фондове, застраховането и информацията за вложителите.

" Ако тази година ни сподели нещо, то е, че изменението на климата съставлява непрекъснат незабавен и систематичен риск за нашата стопанска система и за живота и препитанието на елементарните американци ", съобщи Джина Маккарти, консултант на президента Джо Байдън по въпросите на климата.

В отчета на Белия дом се споделя, че рисковите метеорологични условия са коствали на американците спомагателни 600 милиарда $ за физически и стопански вреди единствено през последните пет години.

В същото време обвързваните с климата опасности, скрити в пенсионните проекти на служащите, са коствали на американските пенсионери милиарди в изгубени долари, се споделя в отчета.
 Уолстрийт Джърнъл: Заради климатичната политика, Съединени американски щати губи от Русия Уолстрийт Джърнъл: Заради климатичната политика, Съединени американски щати губи от Русия
Енергийната рецесия способства за обстоятелството, че Русия си обезпечи спомагателен инструмент за напън на международната сцена, до момента в който Съединени американски щати са изложени...

Само през тази година в Съединените щати смъртоносни зимни стихии удариха Тексас и Средния Запад, горски пожари изпепелиха Калифорния, а поредни урагани връхлетяха Източното крайбрежие.

Инициативата е продължение на заповедта на Байдън от май, с която той инструктира федералните организации да търсят способи за понижаване на рисковете в стопанската система и финансовата система, някои от които бяха въведени през последните дни.

Министерството на финансите стартира изследване на въздействието на климатичните опасности върху финансите на семействата, а жилищните организации ще вземат поради рисковете при отпущането на жилищни заеми и застраховането против наводнения.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР