Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури

...
Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури
Коментари Харесай

България е предупредена! Настъпват големи обрати във времето утре!

Предупредителен жълт код за обилни превалявания и за гръмотевични стихии издаде за 13 области на страната за 6 юли, сряда, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-област, София-град, Ловеч, Перник, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кюстендил и Благоевград са областите, които са маркирани в жълто на картата. В тези 13 области на страната на следващия ден ще има условия за местни интензивни превалявания, с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични стихии и градушки.

От юли Национален институт по метеорология и хидрология стартира да издава предизвестия за рискови метеорологични феномени с по-висока разграничителна дарба - по общини. Връзката към тази информация се намира под картата, в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология, с предизвестия по европейската система " Метеоаларм " по области, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Ще се радваме да споделите с нас отзиви, оферти или друга информация по тематиката. Системата е в първата си версия, предходна е тестов режим, само че следва да бъде допълвана и подобрявана. Предстоят поредност от ситуации, в които ще проследим предстоящите рискови метеорологични феномени ", разясняват метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР