Предстоят срещите-реванш с участието на българските отбори в Лига на

...
Предстоят срещите-реванш с участието на българските отбори в Лига на
Коментари Харесай

Левски – Хамрун и Сейнт Патрикс – ЦСКА пряко по „Хоризонт“



Предстоят срещите-реванш с присъединяване на българските тимове в Лига на конференциите.

От 21.00 часа Левски е хазаин на малтийския Хамрун след 1:0 за сините в първата среща, а от 21.45 часа ЦСКА София гостува на ирландския Сейт Патрикс, който завоюва в София с 1:0.

И двете срещи ще излъчим директно по стратегия Хоризонт.

ЦСКА-София загуби първия мач с 0:1 и в този момент ще се нуждаят от наложителна победа, с цел да отстранят своя съперник и да продължат пътя си към трето следващо присъединяване в груповата фаза на европейските клубни шампионати. Футболистите на Саша Илич не впечатлиха с нищо преди седмица и в този момент ще бъдат извънредно стимулирани да се реваншират на почитателите си. " Светците " също не сътвориха доста рискове пред Густаво Бусато, само че наказаха неточност в отбраната на ЦСКА - София и се поздравиха с скъпия триумф. Отборът на Саша Илич отсрочи конфликта с Ботев (Пловдив) от Първа лига, който трябваше да се състои през уикенда, с цел да се концентрира напълно върху дуела със Сейнт Патрикс. Сръбският експерт има вяра, че неговите футболисти имат нужната класа, с цел да отстраняват ирландския отбор. " Светците " имаха самолетни несгоди след срещата на Националния стадион " Васил Левски " и останаха в България по-дълго от плануваното, поради което те също отложиха своя турнирен мач с Шелбърн. Интересът към Сейнт Патрикс - ЦСКА - София е голям и домакините разпродадоха своя стадион, като отпуснаха и 500 билета за българските почитатели. Саша Илич няма да може да разчита само на нападателя Дауда Бамба, който не пътува с тима за Ирландия поради вирусно заболяване. Всички останали играчи са разполагаем за днешния дуел. Победителят от тази двойка ще се изправи в плейофен конфликт против спечелилия всред Брьондби и Базел. Първия мач приключи с най-малък триумф за датския отбор.

Левски съумя да победи преди седмица своя съперник в Малта след късен гол в 95-ата минута на Филип Кръстев. Тогава обаче Хамрун сподели положително лице и сигурно на българския отбор няма да му бъде толкоз елементарно в реванша. Все отново обаче Левски е с преднина и очакванията са родният тим да продължи напред към плейофната фаза. Интересът към срещата е голям и “Герена ” още веднъж ще бъде запълнен до краен лимит. Само няколко часа след стартирането на билетите в продажба, “сините ” ентусиасти изкупиха всички налични пропуски. Така във втори следващ мач вкъщи от Европа Мъри Стоилов и компания ще се радват на претъпкан стадион, откакто в предходното домакинство на ПАОК почитателите още веднъж бяха изкупили скъпите хартийки. Иначе през миналата седмица Левски се завърна на домашната сцена и игра против Пирин (Благоевград) в Първа лига. След като два следващи уикенда мачовете на “сините ” бяха отменяни поради уговорките им в евротурнирите, в неделя столичният отбор стигна до минимална победа с 1:0 над “орлетата ”. В воин за домакините се трансформира Роналдо, който вкара единственото попадение в срещата. Почти всички футболисти ще са на линия на Станимир Стоилов за мача тази вечер. Изключение прави Ивелин Попов, който към момента лекува травма, която получи в предсезонната подготовка на отбора. Опитният нападателен футболист е съвсем оздравял, само че към момента не е изцяло подготвен и няма да попадне измежду избраниците на Мъри. Вчера последната публична подготовка преди днешния дуел пък пропусна Жереми Петрис. Новият десен защитник на “сините ”, който бързо се трансформира в една от главните фигури в състава, има неразположение и към момента не е ясно дали ще вземе присъединяване тази вечер. Първенството в Малта към момента не е стартирало, което значи, че последният мач, който Хамрун изигра, е точно този против Левски преди седмица. Вчера на конференцията преди срещата наставникът Бранко Нишевич призна, че има проект по какъв начин да започва дуела и към този момент се е срещнал с играта на родния отбор.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР