Предстоят исторически моменти пред руско-европейската мисия “ЕкзоМарс! Автоматичната междупланетна станция

...
Предстоят исторически моменти пред руско-европейската мисия “ЕкзоМарс! Автоматичната междупланетна станция
Коментари Харесай

ЕкзоМарс-2016 ще отпътува към Байконур!

Предстоят исторически моменти пред руско-европейската задача “ЕкзоМарс ”! Автоматичната междупланетна станция скоро ще напусне територията на Европа и ще се насочи към космодрума Байконур в Казахстан. Именно от това място ракета “Протон ” ще изведе станцията на път към Марс в интервала сред 14-25 март 2016 година.

Журналистите имат финален късмет да видят “ЕкзоМарс ”, преди да стартира своето дълго странствуване – първо към космодрума, след това към Червената планета. За финален път “ЕкзоМарс ” ще бъде следен и сниман от публицисти на 25-ти ноември в Кане, Франция.

“ЕкзоМарс-2016 ” се състои от два съставния елемент – орбитален уред Trace Gas Orbiter и дребен спускаем уред. Не пропускайте да прочетете подробната публикация на страниците на КОСМОС БГ, която показва задачата – линк тук!

Trace Gas Orbiter ще изследва атмосферата на Марс в огромни детайлности. От специфичен интерес е произходът на марсианския метан и орбиталният уред ще би трябвало да хвърли взор върху загадката дали той е с биологичен или с небиологичен генезис.

Спускаемият уред “Скиапарели ” ще би трябвало да кацне на Марс в региона на равнината Меридиани.

Инфо: ЕКА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР