Предстоят два дни сред енергията на автентичния български фолклор и

...
Предстоят два дни сред енергията на автентичния български фолклор и
Коментари Харесай

Пловдив събира над 350 участници в детско и самодейно творчество Традиции и памет

Предстоят два дни измежду силата на достоверния български фолклор и обичаи

След невероятния и дъхав Еньовден Пловдив посреща I издание на обзор за детско и самоинициативно творчество " Традиции и памет ". Събитието e на 25 и 26 юни 2022 година на Римския стадион на Филипопол. Желаещите да влязат в конкуренцията за умения, въодушевени от достоверния фолклор и обичаи са от голям брой селища на Пловдивска област: Цалапица, Ситово, Крислово, Красново, Крумово, Рогош, Брестовица, Белащица, Калековец, Дълго поле, Калояново, Лилково, Труд, Ръжево Конаре, Асеновград, Пловдив и други. 

Участниците ще се изявяват в три раздела: певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български обичаи и традиции.

Очаквано най-сериозна ще е конкуренцията в раздел хореографско изпълнителско изкуство. Най-многочисленият, записал се състав, е от 45 индивида. Най-малкият участник е на 4 години и ще се изяви с вокалното си майсторство. Зрителите ще станат очевидци на възстановки на обичаите и традициите на Гергьовден и Лазаровден, както и на мистерията на кукерството, ладуването и други.

Крайният период за записване завърши. Равносметката е, че сцената ще посрещне над 350 участника, завладени от магията на достоверните български обичаи и фолклор. Организаторите споделят, че всеки участник ще получи грамота, а отличените на призовите места - парична премия и особено направени за форума купи.

В двата фестивални дни пловдивчани и гостите на града могат да се любуват на красиви носии, обилни танци, красиви ритми и вокални осъществявания от 10:00 до 16:00 ч. на Римски стадион на Филипопол. Входът е свободен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР