Предстоящият изборен процес не се различава особено от ходенето на

...
Предстоящият изборен процес не се различава особено от ходенето на
Коментари Харесай

Вотът като ходенето в магазина – ДДД

Предстоящият избирателен развой не се разграничава изключително от ходенето на пазар до магазина . Мерките - отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност - би трябвало да се съблюдават .

Около това мнение се сплотиха вирусолозите проф. Радка Аргирова, проф. Андрей Чорбанов и пулмологът доктор Александър Симидчиев по време на срещата, отдадена на сигурността на идните парламентарни избори, подбудена от обстановката с COVID-19, проведена от президента Румен Радев. Сутринта президентът разговоря със здравните управляващи - здравният министър Костадин Ангелов, основният здравен контрольор Ангел Кунчев и ръководителя на имунизационния щаб Красимир Гигов.

Тримата специалисти откроиха значимостта точно на ограниченията и предварителната организация .

Вирусологът проф. Радка Аргирова настоя преди изборите да има допустимо по-малко на брой инфектирани. Аргирова предложи самите предизборни акции да се проведат по интернет, с доста съществено комуникиране и без ненужно събиране . Аргирова счита, че би трябвало да има най-малко по три-четири протокола преди и по време на изборния ден . Непременно в проекта за изборите би трябвало да влезе оценката на положението са болничните заведения, болните, съществуването на лекарствени средства, както и да се удостовери съществуването на продължаването на имунизационната акция.

Пулмологът доктор Александър Симидчиев съобщи, че в случай че не се извършват противоепидемичните ограничения рискът остава огромен . Той настоя на това, че е значимо до изборите да се понижи скоростта на разпространяване на вируса и в случай че би трябвало, да бъде употребен целият букет от благоприятни условия за превъзмогване на бъдещо заразяване . Това може да стане с ограничения и с имунизация. Нужно е да се види кои са рисковите лица в изборния развой .

Според проф. Андрей Чорбанов самото гласоподаване не е нещо по-различно от извършването на покупки в магазина - като съблюдаване на отдалеченост, носене на маска . Най-сериозният проблем е не по какъв начин ще се организира гласуването в лечебните заведения, както и за хората, които са карантинирани по домовете си, означи доцент Чорбанов.

Доц. Чорбанов счита, че в случай че се съблюдават компактно ограниченията, тогава ще зависи от страната каква логистика ще реализира за изборите . Затварянето на страната и спазването на ограниченията, ще държи нещата в актуалната обстановка, добави той.

Остро стои въпросът вероятен ли е изборът на ваксина, а по думите на Радка Аргирова към момента няма информация за това коя ваксина какви качества има. Аргирова прикани здравните управляващи и изпълнителната власт да изготвят къси и ясни материали, налични за безусловно всички, с цел да могат хората да създадат верния избор.

Проф. Аргирова се тормози от опцията да се наруши схемата на имунизация, като се смени срокът от трите седмици за потребление на имунизацията - дали в същото време няма да има заплаха от ново заразяване. Тя предизвести и че нови разновидности на вируса ще има .

Проф. Андрей Чорбанов не счита, че е работа на страната да популяризира една или друга компания, производител на ваксина . Каквато и численост на имунизациите да се купи, по този начин или другояче те се заплащат с парите на нашите данъкоплатци. Тепърва ще има и други ваксини, а тогава ще бъде забавно на база на каква основа те ще се предлагат от страна на персоналните лекари , изясни той.

Симидчиев прикани за разяснение на изгодите от имунизацията и профилактиката, както и разяснение на самата логистика на имунизациите . Трябва да реализираме консенсус, тъй като не е въпрос да имаме пет ваксини, а е по-добре да използван тези ваксини, които могат най-бързо да се приложат , безапелационен бе доктор Симидчиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР