Предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения,

...
Предстоящите плащания за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения,
Коментари Харесай

Плащанията за земеделския сектор ще бъдат разплатени без закъснения

Предстоящите заплащания за земеделския бранш ще бъдат разплатени без закъснения, спазвайки периодите. Това съобщи служебният министър на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков по време на среща с второстепенните разпоредители с бюджетни средства към МЗХГ.

Ще работим за естественото действие на бранша, разчитайки на експертизата, само че ще бъде проявявана нулева приемливост към корупцията.

„ Ще бъдем безкомпромисни. Приоритетът ни е секторът да действа обикновено и без разтърсвания. Това не е реваншизъм, подобен няма да има. Който извършва отговорностите си, няма причина да се притеснява”, безапелационен бе той.

Проф. Бозуков изиска доклади за осъществяване на бюджетните рамки на второстепенните разпоредители за 2021 г, както и информация от шефовете им за най-належащите оперативни дейности и проблеми, пред които са изправени структурите.

Земеделският министър разпореди на всяка от тях да показа оферти по Националния проект за възобновяване и резистентност в частта за земеделие. Целта е да се усъвършенства разпределението на средствата в него. Предложенията следва да са аргументирани и съобразени със Зелената договорка на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР