Предстоящите избори в България явно са повод определени партии да

...
Предстоящите избори в България явно са повод определени партии да
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Опасявам се, че провокациите в Северна Македония няма да бъдат избегнати, търсят се и от двете страни

Предстоящите избори в България очевидно са мотив избрани партии да се опитат да вдигнат своя рейтинг и известност, която беше изгубена през последните години, употребявайки напрежението сред страната ни и Северна Македония. Това изясни пред БНР Милен Керемедчиев, който е някогашен заместник-министър на външните работи.

„ Дори това да бъде реализирано посредством конфликти и безредици. Партиите у нас, които се водят родолюбиви и ще водят българите, отиват с избрана цел. Тя е в допълнение да се скапват връзките сред България и Северна Македония “.

Говорим за приготовление на провокации, уточни той.

„ И двете страни го вършат. По същия метод се стяга и партията ВМРО-ДПМНЕ в Македония, с цел да вдигне своя партиен тонус. Очаква се доста съществено напрежение и провокации от двете страни. Министър Демерджиев и шефът на ДАНС са там, тъй като би трябвало да се изолират детайли, които биха довели до провокации, само че се притеснявам, че такива няма да бъдат избегнати “ .

ВМРО-ДПМНЕ е проруска партия, уточни още той .

„ Тя има тесни контакти с Русия, само че и със Сърбия. Зад тези провокации стои предпочитание за трайно увреждане на двустранните ни връзки “.

Не може да отлагаме диалога за имената на българските клубове в Северна Македония, счита още той.

По дипломатически път подходихме най-твърдо, изясни някогашният външен заместник-министър.

„ Изтеглянето на посланика за съвещания е предпоследната мярка. Отзоваването му е последната, само че се надявам да не стигнем до нея “.

България би трябвало деликатно да документира и показва всички образци за експанзия и език на омразата пред Европейски Съюз , съобщи Керемедчиев.

„ Техният главен проблем към този момент е дали дават отговор на критериите. Съдия на този дуел е Европейска комисия “.

Станимир Радулов е правнук на Гоце Делчев и не може да си показа, че има мощ, която да го спре да посети историческите места, свързани с битките за Освобождението на Македония и опазването на българското съзнание.

„ Това са ясни сигнали към Европейски Съюз. Там схващат какво е език на омразата и закононарушения на етническа основа. По всяко време може да отидем да сложим цветя. Важно е да покажем на света, че някои неща не би трябвало да се не помнят. Ние сме един народ в две страни.

Най-после преодоляхме безразличието на българското общество “

По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР