Предстоящата Зелена сделка и предложението за нови минимални нива на

...
Предстоящата Зелена сделка и предложението за нови минимални нива на
Коментари Харесай

До две години: Бензинът ще стигне 3.20, а дизелът - 3.40 лв.

Предстоящата Зелена договорка и предлагането за нови минимални равнища на акциза, които Европейската комисия се кани да одобри, ще доведат до това до година и половина-две цените на бензина у нас да стигнат 3.20, а на дизела – 3.40 лева, съобщи Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
В средата на юли Европейска комисия предложи проект за горивата, който планува по-високи налози за фосилните горива.
Аз се обръщам към нашите представители в Брюксел да пазят ползите на потребителите. Досега, доколкото знам, България е за индиферентност при горивата, т.е. всички типове горива да се таксуват еднообразно, сподели Бенчев.
"Само това лято бензинът нарастна с към 13 стотинки, само че това се дължи на котировките на суровия нефт, които се покачваха през това време. Но горивата в България са с най-ниските цени в Европейски Съюз и четвърти в Европа. До края на годината, в случай че не се случи нещо извънредно в геополитиката, цените ще се запазят на сегашните равнища. Все отново се чака скоро котировките да стигнат 80 $ за барел и в случай че това стане, бензинът ще нарастне с още няколко стотинки'', приключи Бенчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР