Предстои закупуването на 14 000 броя противоградови ракети за обезпечаване

...
Предстои закупуването на 14 000 броя противоградови ракети за обезпечаване
Коментари Харесай

Предстои закупуването на 14 000 броя противоградови ракети

Предстои закупуването на 14 000 броя противоградови ракети за застраховане на ракетните площадки . През тази година ще бъде въведен и пилотен план за отбрана посредством самолетен прийом 40 хиляди кв. км. повърхност. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на съвещание на Министерски съвет, оповестиха от Министерството на земеделието.

Тя добави, че са били утвърдени спомагателни разноски в размер на 10,4 млн. лева

През 2019 година започнаха активността си две нови районни дирекции с прилежащите им 62 ракетни площадки, с което броят на ракетните площадки набъбна от 200 на 262.

Министър Танева съобщи, че средствата по Националната преходна помощ за тютюн в размер на близо 76 млн. лева са преведени по сметките на над 40 000 производители и поради топлото време, това ще им разреши да стартират в период засаждането на новата годишна продукция.

Тютюнопроизводителите разясниха и позицията, която България пази пред Европейската комисия за продължение на националната преходна помощ . По думите им, с помощта на нея, секторът ще продължи да създава тази суровина, която служи за преправка на тютюневите произведения.

На днешното съвещание участваха ръководителят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев и ръководителят на Съюза на производителите на ориенталски тютюни Арбен Мименов, които изрекоха признателност към министър-председателя Бойко Борисов, министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителния шеф на ДФЗ Васил Грудев, че са получили парите си в период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР