Предстои среща с образователния министър, със синдикатите и работодателските организации

...
Предстои среща с образователния министър, със синдикатите и работодателските организации
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Спекулациите с COVID-19 са опасни

 Предстои среща с просветителния министър, със синдикатите и работодателските организации в областта на просветата, на която ще обсъдим имунизирането и процеса по имунизирането на учителите. Втората тематика е образователният развой след 4 февруари.

Това съобщи министърът на опазването на здравето проф., откакто се реимунизира с втората доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Различни са формите, които обсъждаме за връщане на учениците в клас. Най-оптимална е формулата за връщане на учениците от три класа от 5 до 12 клас. Три седмици ще бъдат в клас, три седмици – онлайн отдалечено, съобщи Ангелов.

По-късно през днешния ден той ще бъде в Бургас, където с шефовете на РЗИ от Бургас, Ямбол и Сливен също ще разискват процеса на имунизация при учителите и в домовете за обществени услуги.

Ангелов заяви, че 45 дни преди изборния ден ще представим медицински протокол.

COVID-19 е това, което ни разреши да си подредим нашите цели. Ресторантьорите и хотелиерите сигурно са доста значим отрасъл, само че те не са наш приоритет сега. Нашите цели са здраве, обучение и спорт. Никога не сме разделяли държавно от частно, сподели още проф. Ангелов и акцентира, че неговата съществена и първа задача е здравето на българските жители.

Утре ще имаме среща и с икономическия министър, с министъра на труда и обществената политика Ще обсъдим всички вероятни ограничения след края на месец януари. Всичко, което преценим, че бихме могли да разхлабим, ще бъде разхлабено. Нека да не позволим на нетърпението да ни изиграе неприятна смешка. Постигнали сме положителни резултати и е наш дълг да ги задържим, сподели още Ангелов.

Той дефинира като безапелационен погрешен факт изказванието, че България не е поръчала задоволително количество ваксини. В нито един миг българската страната не е вземала политическо решение обвързвано с броя и доставката на имунизациите, съобщи проф..

Спекулациите с COVID-19 са свързани със здравето на всеки един български жител и това е рисково. Политиците не носят отговорност какво се случва с интереса на всеки обособен български жител и това, че те непрекъснато подлагат на критика без да дават отговор на въпросите, е доста елементарно. Тези политически мераклии са обществени лешояди, които ловуват на терена на войната, която водят всички български жители с COVID-19. Това не може да бъде печелившо, съобщи проф..

Ваксинирането е един дълъг маратон с доста трудности. Как е избяга първата права от 100 метра няма никакво значение за крайния резултат. Крайният резултат ще бъде след време и аз съм сигурен в разсъдъка на българските жители, че те ще схванат изгодата от имунизациите и че точно във имунизацията е вярата за успеха в тази война, сподели министърът.

Броят на имунизациите се договаря от Европейска комисия, не от българската страна. Количествата ваксини, които ще дойдат в България, ще бъдат задоволителни за имунизирането на над 9 милиона жители, в това число Западни Балкани и Източно партньорство. Мисълта ни е ориентирана към всеки обособен жител, безапелационен бе Ангелов.

Министерство на здравеопазването не е дистрибутор на ваксини и не пазиме търговски интерес, безапелационен бе Ангелов.

Ние сме поръчали от всички типове ваксини, тъй че дозите, които са поръчани да стигнат за към 3 млн. български жители на тип ваксина, без да се ръководим от компания или от нечий интерес по метода, по който се тиражират тези погрешни изказвания в общественото пространство, преследвайки само и единствено удовлетворяването на нечий политически амбици, на политически мераклии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР