Предстои приемане на стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 -

...
Предстои приемане на стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 -
Коментари Харесай

Приемат стратегия за корпоративна социална отговорност

Предстои приемане на тактика за корпоративна обществена отговорност 2019 - 2023 година Нейната цел е политическата ангажираност на държавното управление за възстановяване качеството на живот на хората чрез транспарантни, обществено виновни бизнес - практики. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова на стопански конгрес в Хасково.

Стратегията е в осъществяване на програмата за ръководство на българското държавно управление за интервала 2017 - 2021 година, посочи Николова. Тя се основава на доброволния темперамент на корпоративната и обществената отговорност, разбирана като ангажимент от страна на управлението на фирмите, обществените структури и гражданските организации, уточни тя.

По нейни думи е налице дейна политика от страна на държавното управление, която е ориентирана към основаване и подсилване на среда, която благоприятства развиването на обществено виновни практики.

Считам, че вследствие на взаимните старания на държавното управление и бизнеса ще бъде реализиран един прогрес, който ще увеличи качеството на живот и благосъстоянието на българските жители, ще обезпечи стабилно икономическо развиване на страната, уточни Николова.

Когато фирмите отделят средства за реализирането на обществени стратегии, то бизнесът им към този момент ще се нарежда на друго равнище и дейностите им ще заслужат възторженостти, счита вицепремиерът. Николова акцентира, че предпочитаните цели и ангажимент на българското държавно управление е да насърчи качествата на фирмите да интегрират обществено виновни практики в своята активност за повишение на конкурентността и устойчивостта на бизнеса.

Вицепремиерът бе измежду гостите на Седмата публична гала по връчване на премиите - грамоти на КРИБ - Хасково " Гласът на българския бизнес " за " Социално виновна компания - сътрудник на община " за 2018 година. На нея 14 компании от района получиха оценки за използването на положителни обществени практики в активността си. Специални награди бяха връчени на регионалния шеф на Хасково Станислав Дечев, на кметовете на Хасково и Свиленград Добри Беливанов и Георги Манолов, и на депутата от региона Георги Станков.

Председателят на КРИБ - Хасково Стефан Димитров акцентира, че област Хасково е точка в картата на България, която се трансформира позитивно в аспекта вложения и работна ръка. Зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов сложи като акцент  професионалното обучение и образованието на фрагментите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР