Предстои преструктуриране и нови решения за Държавната консолидационна компания (ПМС)

...
Предстои преструктуриране и нови решения за Държавната консолидационна компания (ПМС)
Коментари Харесай

Нинова: Предстои преструктуриране и нови решения за Държавната консолидационна компания

Предстои преструктуриране и нови решения за Държавната консолидационна компания (ПМС) и дъщерните й сдружения, само че това ще стане след окончателното делене на двете министерства, а ние сме още в подобен развой. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в отрасловата парламентарна комисия в границите на блиц контрола.

Тя изрази вяра този развой да завърши до седмица - две. Тогава ще имаме цялостните пълномощия в двата ресора да предприемем съответните ограничения и дейности, добави вицепремиерът. Тя посочи, че инспекциите обаче не са спирали.

Вече имаме един подготвен отчет от проверяващите органи, втори отчет от Сметната палата е в развой на правене и има прокурорска кореспонденция за средствата, отпуснати с Постановление на Министерски съвет на ДКК и от там на " Монтажи " за ремонт на язовири, които са в размер на 500 млн.лева, добави министър Нинова.

В отговор на различен депутатски въпрос вицепремиерът сподели, че в плана за държавен бюджет за 2022 година са планувани редица ограничения в поддръжка на дребните и междинните предприятия поради коронавирус рецесията и рецесията с цените на енергоносителите. Сред тях тя открои изплащането от страната на средства към компаниите за разликата от нарастването на цената на тока, само че не повече от 35 на 100, като средствата са в размер на към 450 млн.лева, за енергоразпространителните сдружения са планувани 410 млн.лева помощ, средства има и по мярката 60 на 40, както за опазване на работни места и помощ на служащите - нарастването на ваучерите ще е от 80 на 200 лв., с които ще могат да се заплащат и комунални услуги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР