Предстои постепенно повишение на максималните температури. В края на седмицата

...
Предстои постепенно повишение на максималните температури. В края на седмицата
Коментари Харесай

Повишение на температурите и интензивни валежи

Предстои последователно покачване на оптималните температури. В края на седмицата в доста региони от страната се чакат стойности към 30° градуса.

Днес оптималните температури ще бъдат от 23° до 28°, в композиция със слаб до сдържан източен вятър. Следобедни превалявания и гръмотевици се чакат основно в Западна България, по-интензивни в планинските региони от Северозападна България.

Утре валежи и гръмотевици ще има единствено в планинските региони от Западна България. В останалата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, на морския бряг – от 21° до 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево, със слаб източен вятър. Вълнението на морето по нашето крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода ще е сред 20°-21°.

Добри условия за туризъм в планините ще са налични на следващия ден – сдържан югоизточен вятър и следобедни превалявания ще има основно в масивите от Западна България.

Валежи и гръмотевици ще има на следващия ден в западните елементи Балканския полуостров, на Апенините, както и в доста региони от Централна и Източна Европа, по-интензивни в Чехия, Австрия, Словакия и Унгария.

У нас, през идващите дни ще доминира слънчево време. В сряда и четвъртък валежи ще има с по-голяма възможност в планинските региони, само че в края на седмицата още веднъж на доста места се чакат превалявания и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР