Предстои почистване на речното легло на р. Струма край Батановци,

...
Предстои почистване на речното легло на р. Струма край Батановци,
Коментари Харесай

Почистват коритото на река Струма край Батановци

Предстои разчистване на речното легло на р. Струма край Батановци, оповестиха от регионалната администрация. Ще се усъвършенства проводимостта в сектор с дължина към 1200 м по течението на реката от моста в пернишкия квартал " Бела вода " до гр. Батановци.

Поради образуването на острови от земни маси в коритото на реката при прекосяване на високи води, храстовидната и дървесната растителност , изхвърлените битови, строителни и промишлени боклуци, пропускателната дарба на реката в този сектор е мощно понижена.

В това си положение речното легло не обезпечава в цялостна степен проводимостта на водното течение и не извършва предназначението си. Съществува непосредствена опасност от заливане и наводнение на обработваеми аграрни земи, терени и къщи, намиращи се наоколо до реката.
С цел обезпечаване на пропускателна дарба и попречване на риска от заливане на парцелите в непосредствена непосредственост до речното корито, регионалната администрация е оповестила социална поръчка на стойност 72 042 лева без Данък добавена стойност . Ще бъдат отстранени свлечените земни маси при крайбрежията и отстранена дървесната и храстовидната растителност в сектора.

Река Струма извира от южните скатове на Черни връх на Витоша . След язовир „ Студена ” и едноименнното село реката навлиза в Пернишката долина. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР