Предстои откриването на департамент за наука и технологии в Икономическип

...
Предстои откриването на департамент за наука и технологии в Икономическип
Коментари Харесай

Тайван и Израел в тясно сътрудничество в областта на науката и технологиите

Предстои откриването на департамент за просвета и технологии в Икономическип и културен център на Тайван в Тел Авив като част от напъните на държавното управление на Република Китай да ускори съдействието сред двете страни и да укрепи качествата на Тайван за научноизследователска и развойна активност.

Откриването на новото звено е планувано за месец април тази година и цели да свърже тайванските компании, стартъпи и проучвателен институции с сътрудници от Средния Изток, да насърчи обмена на научни познания и да улесни визитите на водещи израелски специалисти в Тайван.

Според министъра на науката и технологиите, Република Китай може да научи доста от триумфа на Израел в популяризирането на технологиите, създадени от университетските институции. Доброто съдействие би довело до усилване растежа, основан на нововъведенията и до повишение интернационалната конкурентоспособност на страната в тази сфера.

Новото звено ще бъде ръководено от някогашния шеф на същата единица в Икономическата и културна работа на Тайван в Сан Франциско, заемал поста в интервала 2012 – 2016 година Последният е и заместник-председател на Агенцията за развиване на Азиатската Силиконова котловина, която има за своя цел да трансформира Тайван в център за научноизследователска и развойна активност в региона на „ Интернет на нещата “, както и световен център за предприемачество.

Сътрудничеството сред дете страни към този момент е дало резултат – три огромни израелски компании взеха присъединяване в стартиралия предходната година план „ Learn, Explore, Aspire, Pioneer “, който дава опция на притежателите на докторска степен да организират научноизследователска активност в Силиконовата котловина за една година.

От 2006 година насам министерствата на Израел и Тайван, отговарящи за науката и технологиите, предизвикват редица взаимни планове и семинари, обхващащи области като изкуствения разсъдък, биомедицинското инженерство, осведомителната сигурност, здравното съоръжение, квантовата физика и други

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР