Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс Пауталия, който ще

...
Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс Пауталия, който ще
Коментари Харесай

Предстои откриването на международния фолклорен конкурс „Пауталия” в Кюстендил

Предстои откриването на 14-тия интернационален фолклорен конкурс " Пауталия ", който ще се състои на 25 и 26 юли в Кюстендил. Началото му ще бъде обещано в 10.30 часа на 25 юли, оповестиха уредниците.

Организатори на събитието са община Кюстендил и читалище " Братство ", със съдействието на Министерството на културата. " Конкурсът дава поле за изява на фолклорни сформира и реализатори. Целта му е да запази и разпространява българското национално творчество ", сподели ръководителят на читалището Иван Андонов.



Конкурсът е включен в културния календар на Министерство на културата.
Класираните на първо, второ и трето място самостоятелни реализатори по национално пеене от първа и втора възрастови групи ще получат целева финансова поддръжка и стипендии по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от Министерството на културата.

Тази година в състезанието ще вземат участие единствено самостоятелни реализатори по национално пеене в три възрастови групи - до 7-ми клас, до 11-ти клас, и до 30 години. Участници от чужбина няма да има. Организаторите са се подготвили музикалното събитие да протече при съблюдаване на всички епидемиологични условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР