Представят проекта за Рибарското пристанище в Аспарухово утре, 21 Август,

...
Представят проекта за Рибарското пристанище в Аспарухово утре, 21 Август,
Коментари Харесай

Представят проекта за Рибарското пристанище в Аспарухово утре

Представят плана за Рибарското пристанище в Аспарухово на следващия ден, 21 Август, от 10:00 часа в зала Варна в постройката на Община Варна.

Мястото, където ще бъде построено е в околност " Карантината " в Аспарухово.

Строителството се финансира по Процедура „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки “ на Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 год. посредством Европейския фонд за морско дело и риболовство.

Реализацията на плана ще сътвори предпазена акватория за безвредно акостиране на риболовен лодки, посредством което ще се удовлетвори потребността за основаване на модерни условия за реализиране на риболовна активност със относително дребни плавателни съдове и обезпечаване на подобаващи места за акостиране и разтоварване на улова при хигиенични условия и продажба.

Това ще трансформира рибарско пристанище „ Карантината “ в съвременно пристанище, което ще ускори капацитета за развиване на рибарството и туризма, допринасяйки за диверсификацията на локалната стопанска система, напомнят в поканата от общинската администрация.

Проектът е на обща стойност 13,7 млн. лева, от които към 8 млн. лева е безвъзмездната финансова помощ, а 5,7 млн. лева - лично финансиране на Община Варна.

Той включва рационализация и реорганизация на съществуващото рибарско пристанище с създаване на хидротехнически уреди в акваторията, инфраструктура с нужните уреди.

Целта е обезпечаване на опция за дейно, регламентирано, несъмнено и хигиенично разтоварване, предпазване, първа продажба и спедиция на улова.

Първа копка на пристанището, направи кметът на града Иван Портних на 21 Май тази година.
Строителните действия и сега напредват с бързи темпове.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР