Представяне на документ за завършена ваксинация, преболедуване на коронавирус или ...

Представяне на документ за завършена ваксинация, преболедуване на коронавирус или

В Турция на кино и за хляб - само със сертификат

Представяне на документ за приключена имунизация , преболедуване на ковид или негативен тест е наложително изисквания , в случай че желаете да пазарувате – без значение наистина ли става дума за артикули от първа нужда или сте тръгнали на шопинг терапия. Същите изисквания са годни и в случай че сте решили да посетите ресторант или кино, да вземем за пример .

Съседната страна стегна противоепидемичните ограничения още в края на месец август.

От месеци както в големите турски градове, по този начин и в по-малките, са построени специфични терминали пред входовете на комерсиалните обекти, през които всеки клиент минава, предоставяйки на чиновник своя документ. Процедурата е оптимално улеснена – чиновник сканира QR кода от мобилния телефон на клиента и резултатът се визуализира след секунда.

В близкия до границата с България Одрин работят същия режим, съобщи БГНЕС.

Според данните на здравното министерство към 13 октомври повече от 112,94 милиона дози имунизации против Коронавирус -19 са приложени като част от всеобщата акция за имунизация , стартирала в Турция на 14 януари тази година. Общо над 54,62 милиона души са получили първите дози имунизации , а към 46,61 милиона жители са изцяло имунизирани .

Източник: dnes.bg