представя самостоятелна изложба на художника Бранко Николов, със заглавие Останалото

...
представя самостоятелна изложба на художника Бранко Николов, със заглавие Останалото
Коментари Харесай

Миналото, спомените в културната ни памет

 Бранко Николов показва независима галерия на художника Бранко Николов, със заглавие „ Останалото липсва “. Това са цикъл графични произведения и рисунки, в които създателят още веднъж ни връща към предишното си, към историческото, към спомените, които се борят против „ културната амнезия “.

Бранко Николов живее и работи и в София и в Ниш, тъй като е роден в Цариброд, Сърбия, само че е приключил нашата Национална художествена академия, компетентност „ графика и илюстрация “. Определят го като стойностен актуален художник и експериментатор в региона на инсталационните форми, деен медиатор сред актуалното българско и сръбско изкуство.

Повече за изложбата „ Останалото липсва “, която влияе и като апаратура, може да разберете от Пламен Петров, уредник и куратор на този план в звуковия файл.

Чуйте и самия Бранко Николов, който нормално е сбит в представянето на нещата си. В диалога става дума и за знаменателната му галерия преди години в изложба „ Райко Алексиев “ със заглавие „ Никой няма у дома “.

Изложбата може да бъде прегледана до 15 май 2021 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР