Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев отправи покана до президента

...
Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев отправи покана до президента
Коментари Харесай

ВСС отправи покана за среща към президента Румен Радев

Представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев насочи покана до президента Румен Радев за среща, оповестяват от Висш съдебен съвет.

Поканата е отправена „ в границите на междуинституционалния разговор сред управляващите и във връзка ескалиращите публични реакции и натиска върху правосъдната власт “.

В писмото до президента Магдалинчев показва, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, разрушава освен доверието в съда и прокуратурата, само че и държавността.
Гешев: Радев се трансформира в елементарен български политик от Прехода Прокуратурата е подготвена да чака и края на мандата му, с цел да го проверява
„ В писмото е посочено, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, разрушава освен доверието в съда и прокуратурата, само че и държавността. Уточнено е, че Висшият правосъден съвет, като конституционно открит орган, е предназначен да съставлява правосъдната власт, да обезпечава и отстоява нейната самостоятелност, както и че това е постижимо, когато институциите поддържат градивен разговор и взаимно доверие “, се споделя в известието на Висш съдебен съвет.

От Висшия правосъден съвет чакат президентът да одобри и срещата да се организира допустимо най-скоро – „ в името на стабилността и доверието сред управляващите “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР