Представителят на Северен Кюрдистан в Москва Роди Осман призова Русия

...
Представителят на Северен Кюрдистан в Москва Роди Осман призова Русия
Коментари Харесай

Сирийските кюрди настояват Москва да спре турската военна операция в Африн

Представителят на Северен Кюрдистан в Москва Роди Осман прикани Русия да спре военната интервенция на Турция против сирийските кюрди, оповестява РИА Новости. Сутринта в неделя турски танкове влязоха в сирийския град Африн, като с това оказват поддръжка на опозиционната Свободна сирийска войска в интервенцията ѝ против кюрдските военни формирования. Бронираните машини на турската войска не срещнаха сериозна опозиция от страна на силите за самозащита на кюрдите, които се отдръпват от границата във вътрешността в територията на Сирия.

" Турските Военновъздушни сили започнаха бомбардировки в провинция Булбул… Одобрението за сходна интервенция против Африн е огромна неточност. Русия би трябвало да спре и да не дава зелена светлина на интервенцията на Турция – нещо, което турският режим сега употребява. Русия и сама е наясно, че фашисткият режим в Турция е огнище и поддръжка за терористите “, декларира пред РИА Новости Роди Осман.

По думите му, поддръжката на военната интервенция на Турция и окупацията от нейни войски на Африн подлага на заплаха живота на милиони хора. Населението е под опасност от всеобщи убийства от военните на Турция.

По-рано генералният щаб на Турция разгласи началото на интервенция „ Маслинова клонка “, която е ориентирана против кюрдските формирования в град Африн. Операцията стартира вечерта в събота. По данни на генералния щаб в нея вземат участие 72 самолета, които са поразили 108 от общо 113 авансово набелязани цели. По-късно министър председателят на Турция Бинали Йълдъръм съобщи за допустимо начало на сухопътна интервенция в Африн. Сирийското държавно управление изрично осъди нападението на Турция против Африн, който е неотделима част от Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР