Представителят на политическия офис на талибанското радикално движение в Катар

...
Представителят на политическия офис на талибанското радикално движение в Катар
Коментари Харесай

В Афганистан талибаните подновяват преговорите със САЩ за мир

Представителят на политическия офис на талибанското коренно придвижване в Катар Сухел Шахин удостовери възобновяването на договарянията за помирение сред афганистанското придвижване и американската делегация, водена от Залмай Халилзад.
" Екипът за договаряния на ислямското емирство, воден от ръководителя на политическия офис Мула Барадар, се срещна с американска делегация, ръководена от Халилзад, по отношение на подписването на съглашението и обвързваните с него въпроси ", написа той в Туитър.
През декември 2019 година талибаните и Съединени американски щати възобновиха договарянията в Доха след тримесечна пауза, само че те не доведоха до нищо, макар информацията за допустимо сключване на краткотрайно съглашение за преустановяване на огъня, напомня БГНЕС.
САЩ и талибаните водиха договаряния няколко месеца през 2019 година Представителят на САЩ за Афганистан, Халилзад и делегацията на талибанската политическа работа в Доха, след осем кръга договаряния, реализираха съглашение за план на кротичък контракт, който включва преустановяване на огъня, евакуиране на задгранични войски от Афганистан и началото на всеобщи междуафганистански договаряния за мир. През септември обаче, след поредност от терористични актове, осъществени от талибаните в Кабул и редица други градове, които убиха и американски военни, президентът Доналд Тръмп разпореди договарянията с талибаните да бъдат прекъснати и съглашението да бъде анулирано.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР