Представителният отбор на Пирин ще започне подготовка за новия сезон

Представителният отбор на Пирин ще започне подготовка за новия сезон ...

Пирин започва подготовка на 17 юни


Представителният отбор на Пирин ще започне подготовка за новия сезон на 17 юни. Първата тренировка ще се проведе на стадион "Христо Ботев" от 10:00 ч. с традиционния водосвет за здраве и успехи на отбора.

До 26-ти юни тимът ще се готви в Благоевград, а ден по-късно ще отпътува за подготвителен лагер. По време на подготовката за новия сезон Пирин ще изиграе общо седем контролни срещи. Три от приятелските мачове ще се проведат в периода, в който отборът ще бъде на подготвителен лагер. Мястото на лагера ще бъде обявено допълнително.

Имената на съперниците в контролите, както и точните дати и часове на провеждането им, ще бъдат обявени преди първата тренировка за новия сезон.

След днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС стана ясно, че първенството през новия сезон в Първа Лига ще включва 14 отбора. Според регламента на шампионата за сезон 2021-22 - 14-ият в крайното класиране ще изпадне директно от елита, а предпоследният ще срещне четвъртия от Втора лига в бараж. Първият, вторият и третият във Втора лига влизат директно в Първа лига, която от сезон 2022-2023 година ще бъде съставена от 16 отбора.

Първият кръг от новото първенство ще се проведе между 23-ти и 26-ти юли.
Пирин взе важни решения за бъдещето си
Пирин взе важни решения за бъдещето си

Ето какви са те

Източник: topsport.bg