Представителката на Кения Бригид Косгей е новата рекордьорка на класическата

...
Представителката на Кения Бригид Косгей е новата рекордьорка на класическата
Коментари Харесай

Падна 16-годишният рекорд в женския маратон

Представителката на Кения Бригид Косгей е новата рекордьорка на класическата отдалеченост в женския маратон. Тя съумя да премине дистанцията от 42,195 км за 2:14:04 часа.

25-годишната Косгей, която през април стана най-младата победителка в маратона на Лондон, записа отличния резултат в Чикаго. По този метод тя завоюва надпреварата за втора поредна година.

Кенийката съумя да усъвършенства достижението на британката Пола Радклиф от маратона в Лондон през 2003 година. От тогава до маратона на Чикаго най-хубавото достижение в историята беше 2:15:25 часа.

Снимка: Reuters

" Чувствам се добре, щастлива съм и съм удовлетворена, че бягах по този метод. Не го чаках ", бяха първите думи на Косгей след върха.

Рекордът на кенийката идва дни откакто етиопецът Елиуд Кипчоге съумя да пробяга класическата отдалеченост за по-малко от 2 часа.

Неговото достижение обаче няма да се брои за връх, защото уредниците на бягането във Виена дълго време проучваха най-благоприятните атмосферни условия, при които да се организира опита във Виена за това немислимо тичане.
Лазер, голям екип и специфични маратонки помогнаха на Кипчоге да влезе в историята Кениецът разви междинна скорост от 21 км/ч във Виена
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР