Представителите на „Възраждане“ влизат в президентството без маски заради неяснота

...
Представителите на „Възраждане“ влизат в президентството без маски заради неяснота
Коментари Харесай

Мария Шаркова: Заповедта на здравния министър позволява да се влиза без маски в президентството

Представителите на „ Възраждане “ влизат в президентството без маски поради неизясненост в заповедта на здравния министър.

Това разгласи юрист Мария Шаркова в предаването „ ЕвроДикоФ “ на Телевизия Евроком.

„ Там се показва, че на закрити публични места се носи маска, като „ закрити публични места “ са дефинирани като „ местата, които са налични за жителите и са за публично прилагане. Миналата година в Народното събрание се водеше тъкмо този спор – Народното събрание публично място ли е и би трябвало ли да се носи маска там. Надявам се посредством проверка на заповедта да се почисти този проблем или посредством въвеждане на вътрешни правила от съответната институция “, добави тя.

„ Аз правя оценка позитивно взетото решение в Народното събрание да се влиза със зелен документ от 24 януари. Как да убедим хората, че зеленият документ е нужен, когато в законодателния ни орган няма единогласие “, уточни Шаркова.

„ На мен ми направи усещане, че по време на митинга не се съблюдаваха противоепидемичните ограничения и извън, тъй като настоящата заповед задължава, когато не може да се съблюдава отдалеченост от метър и половина, би трябвало да се носи маска, Аз не видях човек на митинга с маска, само че не видях и РЗИ да извърши инспекция и да наложи наказания за неспазване на ограниченията “, акцентира адв. Шаркова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР