Представителите на Норвегия Йоханес Клаебо и Майкен Касперсен Фала спечелиха

...
Представителите на Норвегия Йоханес Клаебо и Майкен Касперсен Фала спечелиха
Коментари Харесай

Норвежка доминация в ски бягането в Драмен

Представителите на Норвегия Йоханес Клаебо и Майкен Касперсен Фала завоюваха спринтовете типичен жанр от Световната купа по ски-бягане пред родна аудитория в Драмен.

При дамите Фала, която е олимпийска вицешампионка в тази дисциплинираност от ПьонгЧанг 2018 и настоящата международна шампионка, беше най-бърза по трасето от 1.2 километра. Тя завоюва с 3.10.18 минути и записа 16-а победа в кариерата си за Световната купа. Втора на 1.39 секунда остана олимпийската шампионка Стина Нилсон (Швеция), а трета на 1.88 секунда се подреди Джесика Дигинс (САЩ). В класирането за Световната купа води Хайди Венг (Норвегия) с 1402 точки, която през днешния ден отпадна на четвъртфиналите. Втора е Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) с 1223 точки, а трета Джесика Дигинс (САЩ) с 1027 точки. Легендарната норвежка Марит Бьорген пропусна надпреварата.

При мъжете на 1.2 километра типичен жанр победител стана олимпийският първенец от Пьончан 2018 Йоханес Клаебо с 2.44.69 минути. За него това е 13-а победа в кариерата. Клаебо усили преднината си в генералното класиране и е напълно покрай спечелването на първата Световна купа в кариерата си. Втори остана сънародникът му Ейрик Брандсдал с изоставането от 1.04 секунда, а трети на 3.78 секунди е Александър Болшунов (Русия).

Общо петима норвежки участваха на финала, който включва шест състезатели. В класирането за Световната купа след 26 от общо 31 старта за сезона отпред е Йоханес Клаебо (Норвегия) с 1308 точки, следван от Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 980 точки и Дарио Колоня (Швейцария) с 953 точки. Световната купа по ски-бягане продължава в събота в Осло (Норвегия) с всеобщия старт на 50 километра свободен жанр за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР