Представителите на Европейския съюз в преговорите за Брекзит подозират, че

...
Представителите на Европейския съюз в преговорите за Брекзит подозират, че
Коментари Харесай

ЕС: Лондон ни шпионира заради Брекзит

Представителите на Европейския съюз в договарянията за Брекзит подозират, че са били подслушвани от английските секрети служби, заяви в. Daily Telegraph.

Подозренията били озвучени за първи път на 13 юли. Тогава членът на договарящия по Брекзит европейски екип Сабине Веянд обърнала внимание на сътрудниците си по какъв начин в ръцете на британците са се озовали документи от поверителна презентация от 5 юли, в които се излага отрицателната оценка на Европейската комисия за запазването на общия пазар с Англия.

Само няколко часа по-късно Англия прокарала на най-високо равнище настояването си Европейска комисия да не разгласява информацията от презентацията. При възможното й оповестяване визията на държавното управление за бъдещите връзки с Европейски Съюз нямало да бъде утвърдена. Тъй като оценката на Комисията не била оповестена, на 6 юли Мей получи поддръжка за изложби си на съвещанието на кабинета в резиденцията Чекърс проект за Брекзит, а министрите Борис Джонсън и Дейвид Дейвис подадоха оставка.
Daily Telegraph не показва какво значи формулировката " на най-високо ниво ". В публикацията обаче се напомня, че на 5 юли се състоя среща сред Мей и немския канцлер Ангела Меркел, на която и двете обявиха, че договарянията по Брекзит навлизат в решаващия си стадий.

Представители на английското държавно управление обаче разясняват, че догатките за подслушване са плод на мощно развито въображение и че Лондон се снабдява с загадка информация в Брюксел по напълно други способи. Като главен подобен се показва даването на сведения от страна на симпатизиращи на Англия европейски бюрократи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР