Представителите на 13-те членки на Организацията на страните износителки на

...
Представителите на 13-те членки на Организацията на страните износителки на
Коментари Харесай

ОПЕК+ реши да увеличи добива със 100 000 барела на ден през септември

Представителите на 13-те членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и техните 10 колегата се споразумяха да усилят добива със 100 000 барела дневно през септември. Това сочи официалното съобщение след днешното съвещание, представено от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден и мониторинговият комитет на ОПЕК+ предложи повишение на производството на нефт през септември със 100 000 барела дневно.

Обявеното нарастване е " съвсем незначително " макар неотдавнашното посещаване на Джо Байдън в Саудитска Арабия в опит да спре скока на цените, отбелязва Агенция Франс Прес.

Датата на идната министерска среща на алианса бе изместена за 5 септември, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на участници в разискванията.

На предходното си съвещание на 2 юни ОПЕК+ реши да усили добива с 648 000 барела на ден през юли и август, което бе повече от нарастването с 432 000 барела през юни.
Междувременно цените скочиха поради съветската инвазия в Украйна и последвалите я западни наказания против Москва, както и заради опасения, че повишаване да добива в международен мащаб съвсем не е допустимо.

В разгара на пандемията от КОВИД-19 алиансът приложи рекордни съкращения на добива, след което търсенето се срина и смъкна цените до най-малко.

ОПЕК+ включва страните експортьорки на нефт от ОПЕК и водещи производители на суровината, които не членуват в картела, като Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР