Представители на военния комитет на Европейския съюз посетиха авиобаза Граф

...
Представители на военния комитет на Европейския съюз посетиха авиобаза Граф
Коментари Харесай

Представители на военния комитет на ЕС посетиха авиобаза Граф Игнатиево

Представители на военния комитет на Европейския съюз посетиха авиобаза " Граф Игнатиево ", където следиха демонстрации на българските военослужещи. Пред публицисти началникът на защитата не скри желанието си до края на годината да бъде подписан контракт за нов многоцелеви военен аероплан.

Според ген. Боцев, доставката и постигането на оперативна съгласуемост на новите самолети ще отнеме най-малко две - три години. Затова договорът би трябвало да е реалност до края на 2018 година
Генерал-лейтенант Андрей Боцев - шеф на защитата на Българската войска: Ние не слагаме период на държавното управление, само че държим колкото е допустимо по-скоро да се подписа.
Договорът за ремонт на МИГ-29 ще се подпише всеки миг, изясни още началникът на защитата. Поддръжката на самолетите ще се извършва поетапно.
Генерал-лейтенант Андрей Боцев - шеф на защитата на Българската войска: За да могат нашите водачи да натрупат нужния нальот през годината и да са подготвени да поддържат и обикновено еър полисинга.
Именно със съпровождане на аероплан - извършител от двойка изтребители стартира военната проява. В нея се включиха водачи от всички авиобази в страната, както и представители на Специалните сили. От Военния комитет на Европейския съюз оцениха високо както видяното през днешния ден, по този начин и присъединяване на страната ни в задачите зад граница и ролята ни в общата политика на защита и сигурност.
Генерал Михаил Костаракос - ръководител на Военния комитет на Европейски Съюз: Тя е една от страните от Европейски Съюз изложена както на провокациите от Изток, по този начин и на тези от Юг и въз основа на своя опит играе жизненоважна роля. Бих желал да изтъквам девиза на Българското председателство, който смятам за изключително подобаващ в сегашния исторически миг, а точно - Съединението прави силата.
Сътрудничеството и интеграцията са заложени в ДНК-то на Европейския съюз, добави ръководителят на Военния комитет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР