Представители на туристически организации, летищата и туроператори за пореден път

...
Представители на туристически организации, летищата и туроператори за пореден път
Коментари Харесай

Бизнесът отново предлага спешни мерки за летния сезон

Представители на туристически организации, летищата и туроператори за следващ път са предложили незабавни ограничения за избавяне на летния сезон. Този път писмото до служебния министър председател Стефан Янев и служебният министър на туризма Стела Балтова е подписано от концесионера на морските аеропорти Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт АД, Националният ръб по туризъм, Албена АД, представителя на туроператорите DER Touristik и ITS - Дестинейшън туристик сървисис ООД, представителя на немския туроператор FTI, английския Jet2Holidays и съветския Coral - МТС България, представителя на немския туроператор Schauinsland Reisen - СЛР-холидей-сървис, представителя на немския туроператор Alltours - Сънтурс, Съюза на притежателите в Слънчев бряг, Варненската и бургаската туристически камари.

Бизнесът упорства да бъде направен явен график за всички действия, които ще бъдат изпълнени в бранша за идващите 2 месеца. Според тях незабавните задания са четири: омекотен режим за влизане на туристи в страната от 1 юни, масирана цифрова и офлайн маркетингова акция, предпочитано имунизиране на заетите в туризма и издание на изискванията за кандидатстване за държавната помощ в размер на 35 евро за доведен екскурзиант с въздушен транспорт.

Министерството на здравеопазването да допусне за туризъм на жители от всички страни свободно, а децата до 16 години да не се тестват, желаят от бизнеса. Както и да бъде създаден протокол при положение на инфектирани туристи. МвнР да стартира диалози за обновяване на полетите от и до русия и да се облекчат процедурите за издаване на визи на жителите от тази страна. Подписалите писмото упорстват средствата за реклама да се влагат в акции на главните пазари, като се подчертава върху сигурността на България като дестинация.

От бизнеса желаят още да се сътвори налична и ефикасна инфраструктура за COVID-19 тестване на туристите от страна на Министерството на здравеопазването. „ Ако бъде изпълнена декларираната все още полетна стратегия на летища Бургас и Варна, за пиковите месеци на лято 2021, чакаме към 250 000 идващи пасажери на летище Бургас и към 125 000 на летище Варна, като чакаме огромна част от тях да имат нужда от проби за COVID-19 при заминаването си ", се споделя в писмото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР