Представители на САЩ, Южна Корея и Япония се договориха да

...
Представители на САЩ, Южна Корея и Япония се договориха да
Коментари Харесай

Троен съюз! САЩ, Япония и Южна Корея се договориха да поддържат натиска над Северна Корея

Представители на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония се договориха да подддържат натиска над Северна Корея, с цел да се откаже от нуклеарната и ракетната си стратегия.

В изказване, представено от Ройтерс, след еднодневната им среща през вчерашния ден във Военноморската академия в Минтеаполис, Джейк Съливан, консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за националната сигурност, и неговите сътрудници от Япония и Южна Корея - Шигеру Китамура и Сух Хун, потвърдиха уговорката си да търсят решение " посредством координирано тристранно съдействие за денуклеаризация ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Трите страни се споразумяха също за нуждата от цялостно използване от интернационалната общественост на резолюциите на Организация на обединените нации за Северна Корея, за предотвратяваме на разпространяването на нуклеарно оръжие и опазване на мира и стабилността на Корейския полуостров.

Съветниците за национална сигурност разискаха и взаимната работа за решение на други проблеми, като COVID-19, климатичните промени и възобновяване на демокрацията в Мианма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР