Представители на политическите партии коментираха решението на на правителство с

...
Представители на политическите партии коментираха решението на на правителство с
Коментари Харесай

Борисов трябва да избере“. Ахмед Доган видя ДПС като мишена на разрушителни сили

Представители на политическите партии разясниха решението на на държавно управление с министър председатели на ротация с мандат на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

В събота претендентът на ГЕРБ за министър председател на ротация Мария Габриел сподели, че замразяват договарянията с ПП-ДБ, а като причина беше посочено наличието на скрито направения запис от съвещание на Националния съвет на Политическа партия, който беше публикуван от депутата ПП-ДБ Радостин Василев.

„ Борисов би трябвало да избер е на коя страна застава “, написа във Facebook съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. Според него България има „ крещяща потребност “ от постоянно държавно управление. " Кой има интерес това да не се случи? Във вътрешнополитически проект това са сили, които желаят да продължи ръководството на безконтролната служебна власт. Във външнополитически проект тези заинтригувани властови центрове обслужват ползите на Русия в експанзията и против Украйна “, написа Атанасов.

Заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Владислав Панев сподели, че решението за заледяване на договарянията е „ доста мъдро “. " Ако първите 48 часа преодолеем страстите си, в понеделник към този момент ще сме преосмислили решението ", сподели Панев в изявление за Българска национална телевизия. По думите му е „ изцяло разумно ГЕРБ-СДС да влязат от друга позиция в договарянията, тъй като могат да се създадат на афектирани ". Преди публикуването на записа от ГЕРБ сподели, че и на други техни министри (освен Мария Габриел).

Късно в събота Движение за права и свободи популяризира „ обръщение към депесарите “ на почетния ръководител Ахмед Доган . „ Искам да споделя с вас са моите паники и терзания от най-новите изкривени форми на демокрацията в България. Има политически сили, които основават нови разграничителни линии и целеустремено подклаждат езика на омразата “, се споделя в посланието. Според Доган „ една от ясните цели на тази разрушителна активност още веднъж е Движение за права и свободи и неговия ръководител господин Мустафа Карадайъ “.

В средата на май от на ГЕРБ и министър председател Мария Габриел. ГЕРБ не съумяха да си обезпечат задоволително поддръжка и върнаха мандата, след което започнаха договаряния с ПП-ДБ за сформиране на кабинет с втория мандат с ротационен министър председател.

„ Искам ясно да заявя: Всяко посягане против ръководителя на Движение за права и свободи е посягане против Движение за права и свободи и неговите гласоподаватели “, се споделя в посланието на Доган. В него е написано още, че „ нашият ръководител господин Мустафа Карадайъ да продължава да ни съставлява решително, рационално и перспективно “. Това е второто споменаване на името на Карадайъ от Доган в границите на месец. В началото на май той го поздрави за рождения ден като му пожела да откри „ Мярата на персоналното и партийното с националното и европейското Политическо здраве “.

ГЕРБ и ПП-ДБ започнаха договаряния за сформиране на кабинет с ротационен министър председател в понеделник, а Мария Габриел върна несбъднат мандата на ГЕРБ. Президентът Румен Радев към момента не е споделил по кое време ще връчи втория мандат на ПП-ДБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР