Представители на парламентарната група на Продължаваме промяната“ няма да успеят“

...
Представители на парламентарната група на Продължаваме промяната“ няма да успеят“
Коментари Харесай

Кирил Петков саботира правовия ред в държавата и за пореден път наруши Конституцията

Представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ „ няма да съумеят “ да вземат участие в плануваните за 13 часа през днешния ден съвещания при президента Радев, оповестиха от партията на Кирил Петков и Асен Василев. Оправданието е, че има съвещание на бюджетната комисия, в което взе участие дребна част от депутатите на групировката. Новината, че Политическа партия отхвърлят да отидат на съвещания с президента  предизвика и мнения в обществените мрежи.

Ето и част от тях:

Виктор Димчев:

Кирил Петков няма да се яви с партийката си на консултациите при президента Румен Радев през днешния ден.

Човекът няма време. Иска да му дадат мандата, да го изберат и да не го занимават.

Това е нарушение на Конституцията и следващ бойкот на правовия ред в републиката.

Румен Радев не е цвете за мирисане, обаче неуважението на Кирил, Асен и останалите от ОПГ-то към институциите е плашещо.

По-плашещото е, че зад тях в директния и метафоричен смисъл на думата застават такива светли персони, каквито са Христо Иванов, Атанас Атанасов и Бойко Рашков, които имат общо стотици години в битка против злото, правосъдна промяна и войни с мафията.

Толкова е просташко, че чак звучи като мимикрия на нов 9-ти септември.

Но пасаран, приятели измамници.

Димитър Стоянов:

От " Продължаваме промяната " нямало " да съумеят през днешния ден " за консултациите при президента.

За което желая да подчертая нещо - от момента на влизането на Румен Радев в политиката, той постоянно е бил в непрестанен и доста тежък спор с ГЕРБ, който е ескалирал до невиждани размери. Което в никакъв случай не е спирало представители на ГЕРБ да вземат участие в съвещания, в съвещания на Консултативен съвет по национална сигурност, да съгласуват с Радев актове, чието издаване изисква неговото мнение. От почитание към президентската институция, от схващане за нейното място в реализирането на обществената власт и разделянето на управляващите в България, от почитание към Конституцията.

" Няма да съумея през днешния ден " е най-несериозното допустимо нещо, което може да е каже. Изобщо. Сякаш става въпрос за вървене на концерт или спектакъл, а не за присъединяване в конституционна процедура, планувана в главния и най-висш закон на страната, на която конституционният законодател е дал извънредно огромно значение.

Принципно бих казал #оставкааматьори, само че оставка към този момент има. След премахване от власт с избор на съмнение. За първи път в историята. Но очевидно научени уроци няма. Процедурата по съвещания, връчване и осъществяване на проучвателни мандати, гласоподаване на кабинет в Народното събрание е незаобиколима по своето място синергия сред две от трите управляващи и президентската институция, която извършва ролята на балансираща, неутрална власт. Това не е нещо, на което можеш просто да не се явиш, да си намериш опрощение, да не изпратиш представители за диалог. Няма опрощение за сходно нещо. Няма.

От " Продължаваме промяната " имат фундаментално, голямо недоумение на метода, по който действа една представителна народна власт и конституционна система. И това си личи на всяка една тяхна крачка, още от оня миг, в който Кирил Петков лъжеше, че няма двойно поданство и безусловно нелегално заемаше поста министър на стопанската система в служебния кабинет на Стефан Янев предходната година.

Жалко за всички огромни приказки за " А тим ", смяна, нови лица, експертност, висок стандарт, дипломи и Харвард. Основните правила на конституционното ръководство ги изяснява проф. Томас Патерсън от Harvard Kennedy School в първите си лекции по програмата " US Government ". Изключително поучително и елементарно разбираемо! Съветвам Киро и променаджиите да се възползват, най-малко за нещо да им послужат техните контакти там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР