Представители на Община Пловдив и фирмата строител на зоопарка „Запрянови

...
Представители на Община Пловдив и фирмата строител на зоопарка „Запрянови
Коментари Харесай

Община Пловдив с готов план за довършването на зоопарка, „Запрянови – 03” умуват дали да обжалват

Представители на Община Пловдив и компанията строител на зоопарка „ Запрянови – 03” са провели среща през днешния ден по отношение на излязлото правосъдното решение за разногласието сред тях. Зам.-кметът Пламен Райчев е изложил гледната точка на Община Пловдив, като той е споделил, че няма да апелират решението на Окръжен съд. От своя страна представителите на компанията от Асеновград са декларирали, че не са взели решение дали ще оспорват правосъдното решение.

Припомняме, че Община Пловдив ще би трябвало да заплати над 550 хиляди лв. на компанията реализатор по зоопарка „ Запрянови – 03”, като от тях 127 000 лв. са лихви за забавени заплащания. Общинските адвокати въпреки всичко са съумели да убедят съда, че градските управляващи не би трябвало да изплащат спомагателни действия за 392 995 хиляди лв., както и 119 хиляди лв. лихви по тях.

„ Поканихме компанията, с цел да има кажем нашата позиция и да им предложим да развалим контракта по правосъдното решение. Оттам споделиха, че ще помислят и ще ни кажат решението си идната седмица. Хипотезите са две – договорът се скапва и отделяме средства в бюджета за строителството, както и нова поръчка. Другата е в случай че апелират – да пуснем поръчка, само че без обезпечено финансиране и с изискване до окончателното привършване на делото”, изясни Пламен Райчев.

Първото нещо, което ще се направи е проучване на зоологическата градина. Ще се направи отчет за положението й, както и каква е амортизацията. На базата на него ще се приготви новата социална поръчка и финансовите параметри в нея, като средствата ще бъдат препоръчани в бюджета за 2022 година. При сходно стичане на събитията то зоопаркът може да бъде приключен до края на годината.

При втората догадка ще се чака решението на Апелативния съд, с цел да може да започват строителните действия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР