Представители на лявото крило на Съюза 90/Зелените призоваха за прекратяване

...
Представители на лявото крило на Съюза 90/Зелените призоваха за прекратяване
Коментари Харесай

Spiegel: Десетки зелени призоваха Бербок да спре доставките на германско оръжие за Украйна

Представители на лявото крило на Съюза 90/Зелените приканиха за преустановяване на доставките на немско оръжие за Украйна, оповестява Der Spiegel. В отворено писмо до управлението на партията, адресирано до немския външен министър Аналена Бербок, апропо, те акцентират, че смятат „ дипломатическото решение “ за „ единствената допустима “ алтернатива. Те са уверени, че посредством доставката на оръжие немското държавно управление подхранва вярата на „ западно насочените украинци “, че имат „ военни шансове против Русия “.

Един от източниците и създателите на партията Съюз 90 / Зелените е пацифисткото придвижване – още по-изненадващо е, че Зелените до момента реагираха относително умерено на смяната в курса на немското държавно управление в региона на защитата. Сега обаче този стадий наподобява завърши, написа Der Spiegel.

По информация на Der Spiegel, в сряда вечерта представители на лявото крило на Зелените, обединени в Независимата зелена лява група, изпратиха отворено писмо до съпредседателите на партията Рикарда Ланг и Омич Нурипур, заместник-председателя на партията Пеге Едаладжан, външния министър Аналена Бербок и министърът на стопанската система и заместник-канцлер Роберт Хабек. В него те приканиха за преустановяване на доставките на оръжие за Украйна.

„ Настоятелно ви призоваваме да не доставяте оръжия на Украйна и неотложно да започнете договаряния за деескалация “, се споделя в писмото. Авторите на писмото „ остро “ осъждат дейностите на Русия в Украйна. Те обаче към момента считат " дипломатическото решение " за " само допустимо " и приканват за " неотложно преустановяване на огъня ".

Съставителите на писмото акцентират, че посредством доставката на оръжие, Зелените, които седят в държавното управление, подхранват вярата на „ западно насочените украинци “, че имат „ военни шансове против Русия “. Те обаче мълчат за вероятни проблеми, като да вземем за пример какво ще се случи, в случай че транспортното средство, доставящо оръжията, бъде атакувано.

Преди няколко седмици водачите на Зелените се оповестиха против доставката на оръжие за Украйна. „ Позицията на немското федерално държавно управление по отношение на прехвърлянията на оръжие, а точно рестриктивната политика за износа на оръжие, също се дължи на аргументи, свързани с историята на Германия “, сподели Бербок по време на посещаване в Киев преди няколко седмици.

В събота немското държавно управление разгласи прехвърлянето на Украйна на 1000 противотанкови оръдия и 500 ракети за зенитната система Stinger. В неделя в Бундестага немският канцлер Олаф Шолц разгласи нов курс на държавното управление, отбелязва Der Spiegel.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР